Brotacelul Plimbaret
Home Regiuni Geografice Județe Orașe Statistici Călătorii Contact
  Tipareste pagina curenta

 

Prezentarea orașului Milișăuți

Județ: Suceava Site-uri utile:
Primaria Milișăuți
Regiunea geografică: Bucovina
Populație: 5 005 loc (locul 289)
Recensământ: 2002
Suprafață: - km2 (locul - )
Densitate: - loc/km2 (locul - )
Altitudine: - m. (locul - )
Atestare documentară: - (locul - )
Latitudine: 47 grade 46' 48"
Longitudine: 26 grade 00' 00"
Localități: Bădeuți, Gara, Lunca
Primar: Mircea Laurus
 
Milișăuți este un oraș în județul Suceava. Cu o populație puțin de 8.433 (recensământul din 2002) și o suprafață de circa 35 km² este așezat în sudul depresiunii Rădăuți, la o depărtare de 8 km de Rădăuți și 28 km de centrul reședință de județ - municipiul Suceava. Orașul Milișăuți este alcătuit din 4 localități: Milișăuți, Bădeuți, Gara și Lunca (ultimele două fiind sate aparținătoare). Localitatea se află la întretăierea a două vechi drumuri comerciale, Suceava – Rădăuți și Rădăuți – Solca.

Scurt istoric Milișăuți


Până la data de 7 septembrie 1976, comuna Milișăuți a purtat denumirea de comuna Bădeuți. La 7 septembrie 1976, comuna a primit denumirea de comuna Emil Bodnăraș (după numele liderului comunist originar din satul Iaslovăț). Abia la data de 20 mai 1996, comuna a revenit la denumirea de Milișăuți. În urma referendumului local din 29 iulie 2001, majoritatea (97,6%) locuitorilor, au votat pentru reînființarea comunei Iaslovăț, prin desprinderea acesteia din comuna Milișăuți.

În anul 2003, în comuna Milișăuți s-a organizat un referendum pentru acordarea statutului de oraș. Astfel, prin Legea nr. 83 din 5 aprilie 2004, comuna Milișăuți a fost declarată oraș .

În ziua de sâmbătă, 9 septembrie 2006, la Milișăuți a avut loc prima ediție a "Festivalului Verzei", sărbătoare anuală la care are loc o expoziție a principalelor produse agricole de sezon (aici producându-se anual peste 500 de tone de murături, în special varză și castraveți), degustări de sarmale, o paradă a cailor, concerte și dansuri folclorice .

Activitate economică Milișăuți


Ocupațiile de bază ale locuitorilor sunt: agricultura, creșterea animalelor și prelucrarea produselor agricole; în ultimii ani dezvoltându-se și un mic sector economic privat, axat în principal pe prelucrarea cărnii, prelucrarea lemnului, exploatarea balastrului și nisipului din bazinul râului Suceava, producția de materiale de construcție, turismul de tranzit, mica meșteșugărie, servicii de transport rutiere.

În orașul Milișăuți funcționează 2 școli generale, 2 grădinițe, o bibliotecă publică, 2 medici de familie, 2 cabinete stomatologice, o farmacie, un dispensar veterinar, o farmacie veterinară, 6 biserici, 2 case de cultură, un stadion și un oficiu poștal.
 
 
Stema orașului Milișăuți
Stema orasului Milișăuți
 
Poziția orașului Milișăuți în cadrul județului Suceava
Pozitia orasului Milișăuți in cadrul judetului Suceava
 
Harta rutieră a orașului Milișăuți


Hoteluri din Milișăuți

Vedere din satelit a orașului Milișăuți


Cazare in Milișăuți

Contribuie la dezvoltarea paginii localitatii Milișăuți