Brotacelul Plimbaret
Home Regiuni Geografice Județe Orașe Statistici Călătorii Contact
  Tipareste pagina curenta

 

Prezentarea orașului Slănic

Județ: Prahova Site-uri utile:
Primaria Slănic
Regiunea geografică: Muntenia
Populație: 6 034 loc (locul 266)
Recensământ: 2002
Suprafață: 40 km2 (locul 177)
Densitate: 180 loc/km2 (locul 91)
Altitudine: - m. (locul - )
Atestare documentară: - (locul - )
Latitudine: 45 grade 14' 00"
Longitudine: 25 grade 56' 21"
Localități: Groșani, Prăjani
Primar:
 
Slănic este unul din cele 14 orașe ale județului Prahova, România. Deși incorectă, denumirea de "Slănic-Prahova" este folosită uneori, îndeosebi în alte regiuni ale României. Această denumire alternativă are probabil la origine dorința de a evita confuzia între Slănic și Slănic Moldova, un oraș din județul Bacău.

Etimologie Slănic


Dupa cum numele orașului sugerează ("sare" în limba Slavonă), istoria și economia orașului Slănic sunt în bună parte legate de prezența unui zăcământ important de sare în zonă, atât în subteran cât și la suprafață.

Orasul Slănic este situat pe valea pârâului omonim, care este afluent al râului Râul Vărbilău, care la rându-i este afluent al râului Teleajen.

Demografie Slănic


Turism Slănic


Orașul este cunoscut pentru lacurile sărate (numite și Băi): Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie, precum și pentru minele Salina Veche și Salina Nouă. În vreme ce în Salina Nouă se extrage în continuare sare, mina veche Salina Veche este în prezent deschisă publicului larg, fiind folosită ca loc de agrement. De asemenea, intr-una din incaperile separate ale Salinei Vechi, se desfasoara anual Campionatele Mondiale de Aeromodelism.

Printre obiectivele turistice importante, accesibile unui drumeț fără antrenament, se numără Fântâna Rece, Releul de televiziune din spatele Pădurii de brazi, Dealul cu Semn, Muntele de Sare cu faimoasa Grota Miresii, Piatra Verde, precum și Delușorul Mânzului.
 
 
Stema orașului Slănic
Stema orasului Slănic
 
Poziția orașului Slănic în cadrul județului Prahova
Pozitia orasului Slănic in cadrul judetului Prahova
 
Harta rutieră a orașului Slănic


Hoteluri din Slănic

Vedere din satelit a orașului Slănic


Cazare in Slănic

Contribuie la dezvoltarea paginii localitatii Slănic