Brotacelul Plimbaret
Home Regiuni Geografice Județe Orașe Statistici Călătorii Contact
  Tipareste pagina curenta

 

Prezentarea orașului Topoloveni

Județ: Argeș Site-uri utile:
Primaria Topoloveni
Regiunea geografică: Muntenia
Populație: 10 219 loc (locul 176)
Recensământ: 2002
Suprafață: 34 km2 (locul 188)
Densitate: - loc/km2 (locul - )
Altitudine: - m. (locul - )
Atestare documentară: - (locul - )
Latitudine: 44 grade 49' 12"
Longitudine: 25 grade 04' 48"
Localități: Boțârcani, Crintești, Gorănești, Țigănești
Primar: Gheorghiță Boțărcă
 
Topoloveni este un oraș în județul Argeș, Muntenia, România. Are o populație de 10.626 locuitori.

Localizare Topoloveni


Orașul Topoloveni este situat în partea central-sudică a României, în nord-vestul Munteniei, în partea de sud–est a județului Arges, la contactul dintre lunca Argeșului și dealurile din platforma Cândești. Pârâul Cârcinov strabate localitatea de la nord la sud, iar râul Arges scaldă localitatea la limita sa sudică. Localitatea este traversată de drumul național nr. 7 București – Pitești, aflându-se la 95 km de Bucuresti și la 20 km de Pitești.

Orașul Topoloveni are o suprafață de 3384 ha și se învecinează cu localitățile Călinești, Priboieni, Bogați, Leordeni, Căteasca. Din punct de vedere administrativ, astăzi orașului Topoloveni îi aparțin și satele Țigănești, Botârcani, Goronești și Crintești.

Demografie Topoloveni


Evenimente anuale Topoloveni


În Topoloveni au loc anumite evenimente anuale:

* 24 ianuarie - Aniversarea Unirii Principatelor Române

* 1, 8 martie - Activități cultural-artistice

* Iulie - Tabără de pictură

* August - Festivalul Internațional de Folclor "Carpați"

* 25 octombrie - "Vinăritul" la Topoloveni și "Focul lui Sumedru"

* 1 decembrie - Manifestări cu prilejul Zilei Naționale a României

Utilități Topoloveni


Rețeaua de apă potabilă este în lungime de 24.000 m asigurând nevoile de apă potabilă din rețeaua de alimentare a S.G.C.L. pentru doar 70% din populația orașului. Restul populației se alimentează cu apă din apa subterană, captată în fântâni amplasate la distanțe de până la 200 de metri de locuință. Capacitatea pentru depozitare a apei potabile este de 1360 mc, rețeaua de aducțiune este de 8200 m, iar rețeaua de distribuție a apei este de 1600 m. Volumul de apă introdus în rețea este de 676.000 m³, iar volumul de apă distribuit este de 639.000 m³.

Rețeaua de canalizare publică se întinde pe o lungime totală simplă de 10.200 m. Nu există rețea de canalizare decât în zona centrală a localității. În strategia localității este prevazută extinderea rețelei de canalizare.

Rețeaua de gaze naturale în lungime de 14.500 m la care sunt racordate toate cele 1892 apartamente din localitate, precum și un număr de 675 de gospodării și 20 de abonați colectivi. În perioada următoare se dorește extinderea numărului de abonați și îmbunătățirea sistemului de alimentare cu gaze.

Reteaua de termoficare este în lungime de 10.644 m pentru distribuție agent termic produs în centrala termică a orașului la care sunt racordate toate cele 1892 de apartamente din localitate.

Reteaua de telefonie fixă are un număr de 1550 abonați. În luna iunie 2001 s-a pus în funcțiune o nouă centrală telefonică digitală.

Reteaua de electricitate a orașului, rețeaua de joasă tensiune are o lungime totală de 37.200 m, din care orașul propriu-zis are o lungime a rețelei de 24.000 m, iar satele aparținătoare 13.200 m. Numărul abonaților casnici: 3583, agenți economici: 393, iar agenți industriali 11. Consumul casnic reprezintă 18%, consumul realizat de agenții economici 13%, iar cel înregistrat la consumatorii industriali 69%.
 
 
Stema orașului Topoloveni
Stema orasului Topoloveni
 
Poziția orașului Topoloveni în cadrul județului Argeș
Pozitia orasului Topoloveni in cadrul judetului Argeș
 
Harta rutieră a orașului Topoloveni


Hoteluri din Topoloveni

Vedere din satelit a orașului Topoloveni


Cazare in Topoloveni

Contribuie la dezvoltarea paginii localitatii Topoloveni